Marek Orko Vácha přednášel v Husově domě

7. 10. 2013

vacha 3Již po patnácté pozvala Českobratrská církev evangelická ve Velké Meziříčí širokou veřejnost na tzv. večer s hostem.

Tentokrát byla akce podpořena grantovým programem Zdravé město Velké Meziříčí, což ji mimo jiné pomohlo k větší publicitě. Ve zcela zaplněném Husově domě vystoupil v pátek 27. září kněz, přírodovědec, spisovatel a vysokoškolský učitel Marek Orko Vácha.

V přednášce se věnoval tématu stvoření, vztahu vědy a víry, slavení, důstojnosti člověka a došlo i na avizované téma optimismus a naděje. Krátce a s úsměvem zavzpomínal na dobu, kdy byl v našem městě kaplanem. Po přednášce a odpovědích na dotazy využila účastníci možnost zakoupit si některou z jeho knih, do které jim autor ochotně napsal věnování.

„Plný dům lidí, skvělý host, strhující přednáška, inspirativní myšlenky, příjemná atmosféra - co víc si přát? Marek Orko Vácha nejen o naději mluvil, zároveň ji i vyzařoval, je to zážitek se s ním osobně setkat. Zájemcům poskytnu zvukový záznam, stačí se ozvat e-mailem, kontakt najdete na www.evangelicivm.cz", zhodnotil akci její organizátor evangelický farář Pavel Janošík.

Dalším hostem by měl být ve středu 23. října v 18 hod literární historik prof. Martin C. Putna, který promluví o spisech Jakuba Demla jakožto dokumentu církevních dějin.

pj.

vacha 1

vacha 2

Nahoru