Na náměstí ve Velkém Meziříčí je v provozu nová úřední deska

IMG 0072Elektronická úřední deska je občanům k dispozici na velkomeziříčském náměstí.

Nahrazuje klasickou úřední desku ve vývěsce u kostela. Jde o další vylepšení elektronických služeb města za evropské peníze.

Nová elektronická úřední deska je dotyková, takže si ji lidé mohou obsluhovat sami. Zaručuje veřejnosti komfortní a otevřený přístup k informacím z radnice nepřetržitě, čtyřiadvacet hodin denně. Titulní stránka je rozcestníkem, který primárně nabízí informace z úřední desky městského úřadu, tedy oznámení o zahájení řízení, veřejnoprávní smlouvy nebo návrhy opatření obecné povahy, obecně závazné vyhlášky a nařízení, záměry nakládání s obecním nemovitým majetkem a další informace a písemnosti, jejichž zveřejnění požaduje zákon.

Z dalších podstránek lze navštívit web města a městského úřadu, informačního centra i městské policie, ale také portály turisty, podnikatele nebo občana. Nechybí ani pohodlný přístup na zpravodajský portál Velkomeziříčsko, kde jsou denně nové informace ze všech oblastí života města a zdejšího regionu. K prolistování je i kalendář akcí ve městě nebo virtuální prohlídka ulic. K dispozici jsou samozřejmě i důležité kontakty.

Elektronická úřední deska je součástí projektu „Konsolidace IT a zavedení nových služeb TC v území ORP Velké Meziříčí, reg.č.CZ.1.06/2.1.00/22.09479", který je spolufinancován z rozpočtu města a z prostředků Evropské unie a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jeho další součástí budou i nové webové stránky města Velké Meziříčí, klikací rozpočet či Portál občana. Celková výše rozpočtu projektu je 5.904.000 korun, z toho město ze svého rozpočtu zaplatí 1.066.000 Kč a 4.838.000 Kč pokryje dotace z EU a EFPRR.

Text a foto: Martina Strnadová, Velkomeziříčsko

IMG 0080

Nahoru