Uzavírka Karlova se blíží, radnice spustí dopravní web

IMG 6155

Každý obyvatel Karlova by se měl i přes letní uzavírku kvůli velké opravě silnice č. 602 kdykoliv dostat domů s výjimkou deseti dnů na závěr každé etapy. Vyplynulo to z jednání mezi dodavatelem stavby, krajem, městem, dopravní policií a hasiči, které bylo svoláno k poslednímu upřesnění plánované uzavírky.

Zároveň policie neschválila záměr použít pro objížďku spojovací komunikaci Karlov-Františkov, protože její délka neumožňuje instalovat zde semafory tak, aby na úzké silničce nedocházelo ke kolizím. Tuto silnici mohou k objížďce používat pouze autobusy MHD, hasiči a záchranáři. Uzavírka bude mít dvě etapy. První bude trvat od 19. května do 13. července a uzavřen bude úsek od nového kruhového objezdu u budoucího Kauflandu po křižovatku s ulicí K Buči. Druhá etapa začne 14. června a skončí 14. září. Uzavřen bude úsek od ulice K Buči po křižovatku směrem na Dolní Radslavice.

„Všichni ti, kdo přes Velké Meziříčí jen projíždí, budou před městem informováni dopravním značením o nutnosti objet město po dálnici D1, kde se mezi oběma sjezdy nebude platit poplatek. Obyvatelé města objízdné trasy vedlejšími ulicemi i po dálnici znají a těm, kdo na Karlově bydlí, stavební firma garantuje přístup domů," řekl starosta Radovan Necid.

Starosta opět vyzval všechny řidiče, aby Velké Meziříčí v létě nepoužívali jako tranzitní trasu. Upozornil také na radniční dopravní zpravodajství. „Spustíme speciální stránku na webu mestovm.cz, kde budou nejaktuálnější informace. Zároveň teď jednáme o možnosti informovat obyvatele města o uzavírce, termínech a objížďkách letákem do poštovních schránek. Jde o to, aby informace dostal opravdu každý a v co největší míře jsme nepříjemnosti pro naše obyvatele omezili," doplnil starosta.

pdfČasový harmonogram průjezdnosti silnic

Nahoru