Druhý ročník longboardového závodu PRKNAVEM SLIDE JAM je za námi.

20. 10. 2014

prkna vem Slide JamVzhledem k faktu, že se tento rok jednalo o jediný český slide jam, bylo se na co těšit o to více. I tento rok přijeli jezdci z celé ČR i ze Slovenska. Závodu se tento rok zúčastnilo 36 jezdců z Prahy, Brna, Ostravy, Bratislavy či dalekých Košic. Na kopci bylo k vidění to nejlepší z české longboardové scény.

Po celou dobu panovala skvělá atmosféra, která byla vytříbenější než minulý rok. I když nás ráno zkoušela vyděsit krátká přeháňka, neodradilo nás to a začalo se jezdit i na mokré trati. Během několika hodin se však ukázalo sluníčko a mohlo začít pořádné ježdění za krásného podzimního dne.

Úroveň sportu se oproti minulému roku výrazně zvedla. Jezdci předváděli triky v mnohem větších rychlostech, a to s úžasnou ladností. Jejich síly bylo mnohem vyrovnanější. Určit absolutní vítěze není nikdy úplně jednoduché, nicméně po finálových soubojích dvojic se na stupně vítězů probojovali následující:

Open
1. David Fábek
2. Filip Raszyk
3. Michal Kyncl & Oliver Ortenzi

Junioři
1. Vojta Žáček
2. Jan Melnar
3. Max Odráška

Dívky
1. Lenka Mandulová
2. Bára Hlaváčová
3. Kristína Grežďová

Nejdelší stand-up slide
1. Michal Kyncl – 31 metrů

Máme za sebou další velmi úspěšný ročník. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pomohli se samotnou organizací, jezdcům za to, že se opět přijeli pobavit a ukázat co v nich je, fanouškům za podporu jezdců a v neposlední řadě obyvatelům okolních domů za jejich toleranci a nadšení. Speciální poděkování patří sponzorům soutěže, bez kterých by to nebylo to pravé ořechové – Rayne Longboards, Cult wheels, ONE15 Longboardshop, Snowpanic, Boardmania, Minimon, Wopitze, Longbird, Owl, OCB, XTline, Velké Meziříčí a Yaknowvelmez - díky!

Tohle byl PRKNAVEM SLIDE JAM 2014 a teď už nezbývá než čekat na to, co přinese příští rok!

Skvělé fotografie pořídil Marek Štefech Photography.

Více foto

Autor: Dominik Janoušek

Nahoru