Martin C. Putna hostem v Husově domě

putna 1Českobratrská církev evangelická uspořádala s podporou grantového programu Zdravé město Velké Meziříčí další z řady tzv. večerů s hostem.

Do Husova domu zavítal ve středu 23. října literární historik prof. Martin C. Putna, který pronesl poutavou přednášku věnovanou spisům Jakuba Demla.

Zhruba padesát účastníků po přednášce živě diskutovalo s hostem o osobnosti spisovatele Demla, ale i o dalších tématech. Pan profesor vysoce ocenil filmovou adaptaci románu Zapomenuté světlo, pohovořil o své práci literárního historika a současné české literatuře. Jako někdejší ředitel Knihovny Václava Havla a autor významné monografie o něm se ohlédl za jeho odkazem. Nedávné spory kolem udělení profesury s noblesou a nadhledem odmítl komentovat s tím, abychom si nekazili pěkný večer. Ano, byl to vskutku pěkný literární večer s milým člověkem!

Další host přijede do našeho města v pondělí 18. listopadu. Bude jím novinář, spisovatel a dramatik Karel Hvížďala. Téma: Sametová revoluce, Václav Havel a naše současnost.

pj

putna 2putna 3

Nahoru