29. 11. 2015 Rozsvícení adventních světýlek

1Lidé s deštníky a malé děti s lampiony, svíčkami i prskavkami se sešli v neděli 29. listopadu na velkomeziříčském náměstí, aby společně přivítali příchod adventu. Počasím, jež Vánoce nepřipomínalo ani zdaleka, se odradit nenechali. Společně rozsvítili světýlka nejen na bohatě nazdobeném smrku před radnicí, ale i na lípách a sloupech na náměstí i na Novosadech.

„Po roce se opět setkáváme, abychom společně rozsvítili náš vánoční strom, který nás bude provázet přes Vánoce až do Tří králů," přivítal starosta Radovan Necid přítomné a dětem popřál nejen spoustu dárků, ale také bílé Vánoce. „A nám dospělým přeji, aby celý adventní i vánoční čas byl obdobím klidu, pohody, bez zbytečných stresů," dodal ještě.

Atmosféru blížících se svátků dokreslila Harmonie svým hudebním vystoupením. Lidé se mohli zahřát čajem či punčem ze stánků nebo mohli zavítat do Jupiter clubu, kde bylo připraveno divadelní představení Čtyřlístek v pohádce o hrdinech populárního komiksu. Tato možnost přilákala tolik dětí, že zaplnily velký sál.

Martina Strnadová

Více fotografií naleznete zde.

Nahoru