Lidé přivítali advent

4. 12. 2023

P1131085Lidé přivítali advent rozsvícením vánočního stromu a výzdoby po celém městě. Stánky byly otevřené a náměstím voněla horká čokoláda a punč. Děti dováděly na kluzišti, z pódia zněla hudba, k dobré náladě hrál Pozemi band.

„Tradice, to je ochrana před omyly. Tradice jsou pevnými opakujícími se body v celoročním programu, ke kterým se můžeme upínat v naději, že se lidé opět sejdou. V tom tkví jejich důležitost,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras. K jeho slovům se připojil děkan Jiří Kaňa, místostarosta Martin Kaman a pak už ředitel Jupiter clubu Milan Dufek za vydatné pomoci přítomných dětí odstartoval rozsvícení vánočního stromu. Ten se rozzářil v plné kráse a vůbec nebylo poznat, že den předtím pod náporem sněhu přišel o špičku. Pracovníci technických služeb však neprodleně zapracovali na nápravě a smrk, který věnovala rodina Hortova, je nyní chloubou náměstí. Program první adventní neděle uzavřela pohádka v Jupiter clubu.

I v místních částech se o víkendu sešli lidé, aby rozsvítili vánoční stromy a pobavili se. Konaly se lampionové průvody, vystupovaly děti z místních školek a škol, podával se vánoční punč.

Martina Strnadová

Nahoru